Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Stemwijzer Heinkenszand

Twijfel je op welke politieke partij je moet gaan stemmen wanneer er verkiezingen zijn? Doe dan de stemwijzer. Na het beantwoorden van een 30-tal vragen krijg je een advies over welke politieke partij het beste past bij jouw antwoorden.
Je mag jouw stem uitbrengen als je 18 jaar of ouder, de Nederlandse nationaliteit bezit en niet bent uitgesloten van het kiesrecht. 

Doe de stemwijzer Heinkenszand

Shortcode / widget.

Nederland is een democratie en in een democratie heeft iedereen het recht om zijn stem uit te brengen. Het is ook belangrijk om gebruik te maken van jouw stemrecht. Door jouw stem uit te brengen, laat jij weten wat jij belangrijk vindt. 

Maar met zoveel verschillende politiek partijen kunnen we ons voorstellen dat je niet goed weet op welke partij je jouw stem wilt uitbrengen. Om een beter beeld te krijgen welke partij goed bij jou past, adviseren we je om de stemwijzer te doen. 
Je krijgt 30 stellingen voorgelegd, welke je beantwoord met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. Deze stellingen zijn gebaseerd op de standpunten van de verkiezingsprogramma’s, van de politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen. Op basis van jouw antwoorden lees je met welke partij jij de meeste overeenkomsten hebt, op deze partij zou je dan het beste kunnen stemmen.

Dus heb je nog geen idee of twijfel je nog, doe dan zeker de stemwijzer in Heinkenszand voordat je jouw stem gaat uitbrengen wanneer er weer verkiezingen zijn.

Meer informatie nodig over de stemwijzer?

Bezoek dan de website van de stemwijzer voor een uitgebreide uitleg of neem contact met ons op.